Algemene informatie

Over de HSC

De HSC bestaat inmiddels 30 jaar en is de laatste jaren weer geleidelijk aan het groeien, we spelen onze interne competitie momenteel met rond de 40 leden.

Wat bied de HSC?

 • Gratis spelen voor leden

  Leden van de HSC kunnen na het betalen van contributie gratis gebruik maken van de snookertafels bij Delta, voor vrij gebruik van pooltafels moet 10 euro extra per kwartaal betaald worden. De enige restrictie bij het gratis spelen is dat betalende klanten voorrang krijgen wanneer alle tafels bezet zijn, echter komt dit zelden voor gezien het grote aantal (12) beschikbare snookertafels.

 • Interne competitie

  Er worden 4 kwartalen gespeeld en de leden plaatsen zich in divisies waarin het mogelijk is te promoveren en degraderen. Niet iedereen zal meteen op zijn ideale plek zitten maar na een paar kwartalen vinden de meeste spelers de divisie waar ze zich thuis voelen.
  De Competitie wordt georganiseerd door de wedstrijdleider (bestuurslid) die zorg draagt voor het fair verlopen van de wedstrijden.

 • Club Kampioenschappen

  Aan het eind van het jaar spelen de divisie winnaars een aantal wedstrijden om te bepalen wie in welke divisie over het jaar de sterkste spelers waren.
  De winnaars van divisie 1 spelen om clubkampioen te worden.

 • Ledenavonden

  Vier keer per jaar wordt door de club een ledenavond georganiseerd, alle leden worden gemotiveerd aanwezig te zijn om onder het genot van drank en een hapje van de vereniging elkaar beter te leren kennen tijdens het spelen van een toernooi met willekeurige opzet.

Soorten lidmaatschap

 • Spelend lid – 75 euro per kwartaal

  Je kan vrij gebruik maken van de tafels en bent verplicht mee te doen aan de interne competitie

 • Algemeen lid – 17 euro per kwartaal

  Je kan niet vrij gebruik maken van de tafels en kan niet mee doen aan de competitie, verder ben je volledig lid. Je hebt dus inspraak in clubzaken en mag aanwezig zijn op ledenavonden en bij vergaderingen.

 • Jeugd lid – 45 euro per kwartaal

  Voor spelers tot en met 18 jaar is er het jeugdlidmaatschap. Je kan vrij gebruik maken de tafels en kan competitie spelen. Competitie spelen is niet verplicht en voor deelname is toestemming van de ouders nodig. De club raadt aan niet voor het veertiende jaar na te denken over deelname omdat bijna exclusief tegen volwassenen en na 7 uur s’avonds gespeeld wordt.

Tussentijds lidmaatschap

Onze vaste contributiedata zijn 1 Januari, 1 April, 1 Juli en 1 Oktober. De competitie start meestal 2 tot 3 weken na de betaaldata.

Het is mogelijk tussentijds lid te worden, helaas is meedoen met de competitieronde na de start niet meer mogelijk maar je kan dan wel alvast gebruik maken van de tafels en bekend worden met onze leden.

Je betaald bij tussentijds lidmaatschap altijd per maand tot de start van een nieuw kwartaal.